www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

They are not all the same

Idag fick jag bege mig ut i ösregnet då jag lovat mamma att handla åt henne då hon behövde ha hem yoghurt då den var nästan helt slut.
Då det verkligen stod som spö i backen så skulle jag ta bussen upp från affären. I busskjulet satt en äldre utländsk kvinna som började prata med mig när jag satte mig ner.
Hon pratade bruten svenska men gjorde sitt bästa för att göra sig förstådd.
Hon var 61 år gammal men såg inte ut att vara äldre än 35-40 år. Utstrålade sådan livsglädje och berättade stolt att hon studerar Svenska på SFI, men studerar även Engelska och Arabiska. Hon och hennes familj har bott i Sverige i 2,5år och kommer från Syrien, där hon jobbade som lärare.
Hennes 6 barn har alla arbete och hon pratade om dem med sådan motherly love att det verkligen värmde mig inombords.
Två av barnen bor i Tyskland och jobbar som Tandläkare och Ekonom. De andra fyra jobbar på olika orter i Blekinge län.
 
Hon pratade glatt om Sverige och hur mycket hon tycker om vårt land, hur bra hennes familj nu har fått det och hur enormt tacksamma de är över detta.

Och jag är tacksam över att ha fått träffa dig.
.

You gotta work for it.

 
För cirka en vecka sedan släpptes denna underbara låten av Lower Than Atlantis.
Är ni ett fan av LTA? Vad tycker ni om nya låten?

Higher and Higher.

Precis innan jag skulle gå från jobbet idag så ringde det på jobbtelefonen.
Då jag bara är inne på min andra arbetsdag på mitt nya jobb så har jag inte hunnit få någon jobbmail, inlogg osv , därför ringde min jobbkamrat från Städet ner till mig för att berätta att hon fått email från rektorn på skolan.
Min tjänst är på 65% och jag jobbar som köksbiträde, men de har lagt till en liten timme extra varje dag på mina nuvarande timmar, så jag har nu gått upp till 87,5%. Jag och mitt bankkonto tackar och bugar.

Jag låter girig, jag vet, men efter att ha levt på det fjuttiga man får från Försäkringskassan när man är inskriven på Arbetsförmedlingen (och är med i någon form av "garanti" t.ex jobb- och utvecklingsgarantin) så kan ni väl förstå man är glad för varje extra krona man får när man väl kommer ur den otroligt "roliga" situationen.
 
Så börjar på nytt schema imorgon, vilket bara är en halvtimmes tidigare start och jobbar en halvtimme längre på eftermiddagen. We can do it!
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0