They are not all the same

Idag fick jag bege mig ut i ösregnet då jag lovat mamma att handla åt henne då hon behövde ha hem yoghurt då den var nästan helt slut.
Då det verkligen stod som spö i backen så skulle jag ta bussen upp från affären. I busskjulet satt en äldre utländsk kvinna som började prata med mig när jag satte mig ner.
Hon pratade bruten svenska men gjorde sitt bästa för att göra sig förstådd.
Hon var 61 år gammal men såg inte ut att vara äldre än 35-40 år. Utstrålade sådan livsglädje och berättade stolt att hon studerar Svenska på SFI, men studerar även Engelska och Arabiska. Hon och hennes familj har bott i Sverige i 2,5år och kommer från Syrien, där hon jobbade som lärare.
Hennes 6 barn har alla arbete och hon pratade om dem med sådan motherly love att det verkligen värmde mig inombords.
Två av barnen bor i Tyskland och jobbar som Tandläkare och Ekonom. De andra fyra jobbar på olika orter i Blekinge län.
 
Hon pratade glatt om Sverige och hur mycket hon tycker om vårt land, hur bra hennes familj nu har fått det och hur enormt tacksamma de är över detta.

Och jag är tacksam över att ha fått träffa dig.
.

Higher and Higher.

Precis innan jag skulle gå från jobbet idag så ringde det på jobbtelefonen.
Då jag bara är inne på min andra arbetsdag på mitt nya jobb så har jag inte hunnit få någon jobbmail, inlogg osv , därför ringde min jobbkamrat från Städet ner till mig för att berätta att hon fått email från rektorn på skolan.
Min tjänst är på 65% och jag jobbar som köksbiträde, men de har lagt till en liten timme extra varje dag på mina nuvarande timmar, så jag har nu gått upp till 87,5%. Jag och mitt bankkonto tackar och bugar.

Jag låter girig, jag vet, men efter att ha levt på det fjuttiga man får från Försäkringskassan när man är inskriven på Arbetsförmedlingen (och är med i någon form av "garanti" t.ex jobb- och utvecklingsgarantin) så kan ni väl förstå man är glad för varje extra krona man får när man väl kommer ur den otroligt "roliga" situationen.
 
Så börjar på nytt schema imorgon, vilket bara är en halvtimmes tidigare start och jobbar en halvtimme längre på eftermiddagen. We can do it!

This is your wakeup call. Your chance to change it all.

Har varit sjukskriven i nästan 3 veckor.
Idag var min första dag tillbaka på Kockutbildningen. Skulle vart tillbaka igår men jag hade faktiskt en jobbintervju(!).
Sedan hälsade jag på min kära mor då hon låg på sjukshuset, men fick komma hem idag.
Aldrig varit med om en sådan typig personal som på den avdelningen min mamma låg på, på Karlskrona Lasarett.

Tycker inte om att de skickar hem henne heller då de inte fixat ett dugg. Allt är okej nu men det letar ju inte upp anledningen till varför hon behövde åka in.
Min mor äter en massa mediciner. Men dessa drar de ner på något enormt när hon ligger inne, utan att de byts ut mot någonting.
Så varför äter hon dem när hon är hemma då?!

Men to the point av detta inlägget.
Faktiskt haft en del idéer om vad jag kunnat posta om men aldrig redigt tagit mig tiden.
Nu så var det ju så att jag var på jobbintervjun igår, på ett skolkök i Karlskrona. Är ju utbildad köksbiträde och håller på att utbilda mig till kock.
Intervjun gick bra och jahg gick därifrån med bra självkänsla. Den trevliga kvinnan jag hade intervjun med sa att hon skulle ringa mig idag varesig jag fick någon av tjänsterna eller ej.
Efter att ha suttit och tänkt alla möjliga tankar under förmiddagen så ringde jag till henne vid 13:30 för att fråga om tjänsterna blivit tillsatta. Mest för att lugna min hjärna och för att jag ville veta. Om jag inte fick tjänsten så kunde jag lägga det bakom mig och fortsätta min dag.

När jag väl kom fram så sa hon att hon fortfarande höll på med tjänsterna men att hon hör av sig senare.
Detta lugnar ner mig lite men kände att jag irreterade henne lite med att jag ringde.

Vid 15:30 ringer det i min telefon när jag sitter med munnen full av smörgås. Mindre panik!
2min senare är jag inte längre kockstudent utan anställd av Karlskrona Kommun!
65% tills vårterminen 2017's slut.
Kan bli förlängt, inget vi diskuterade men heller inget som är omöjligt.
Jag är extremt glad. Jag ville ha denna tjänsten. (Sa även att jag kunde ta den på 50% om jag inte fick den på 65%. Dock var den på 50% bara tills Jul.)
Gav ifrån mig ett litet squeel när jag lagt på luren.
Mitt första rediga jobb inom Sverige. Alltid jobbat utomlands förrut.
Visst, jag var timvikarie inom Barnomsorgen i Ronneby Kommun ett par år, men det kändes aldrig som ett riktigt jobb. Jag har fasta timmar nu!
Även uppsatt att jobba extra på Fritidset på skolan om det skulle behövas. Så kan bli heltidstimmar ibland.
Inget jag säger nej till.
 
Nu ska jag ta mig ett långt avslappnande bad och bara ta det lugnt.
Livet lever just nu!

Keep the lights out...

 
Kollade precis på denna film.
När jag såg trailern för ett par månader sedan, när jag var inne och snokade på IMDB, så kände jag att denna filmen bara MÅSTE jag se.
Jag fick gåshud enbart från att kolla trailern.
 
Om jag ska vara ärlig så har jag grymt hög standard på skräckfilmer. Visst jag kan bli lite hoppig men det är inte ofta en film lämnar mig rädd. Om en film gör detta så kan jag säga att då är den värd att se!
 
Lights Out var bra. Lite sorglig på ett sätt.
Jag fick chills ett flertal gånger, men jag fick aldrig den där känslan av rädsla.
 
Passar nog bra för en fredags-skräckis, men inte om du vill bli "sova med lampan tänd" kind of scared. (pun intended ;) )
 
Godnatt!