www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Karpaltunnelsyndrom

 
Jag har sedan ungefär 2månader tillbaka vaknat under natten av att en eller tillochmed båda mina händer har domnat och jag måste "skaka dem till liv".
Jag tog det som om jag hade sovit konstigt för jag ligger alltid med händerna under kudden och blir säkert att de ligger i helt galna ställningar då.
 
Men när jag sedan under dagarna börjar ha denna känslan i fingertopparna på två fingrar i vänsterhand så tyckte jag det var konstigt och bokade tid hos doktorn. Där var jag förra onsdagen, den 15/11, och blev diagnostiserad med Karpaltunnelsyndrom, på båda händerna, men värst i vänstra pga att fingertopparna domnar av även under dagtid. Det sitter i konstant. Jag har känsel men om jag trycker på fingertopparna på dessa två fingrar så "kittlar" det till. Jag vet inte hur jag ska förklara.
 
Iaf, jag har fått lite övningar som jag ska göra under dagtid.
Ser ut som ett fån, så när jag är på jobbet så går jag in på toan för att göra dem. haha
Tror jag även ska börja linda mina händer under natte-tid för att försöka förhindra att mina händer gör så ont när jag vaknar, samt att jag vaknar under nätterna pga de gör ont.
Om detta inte hjälper så ska jag kontakta min Arbetsterapeut och så ska vi prova ut något som hette ortos tror jag det var. Det är iaf som en handledsstabilisator, som håller mina handleder raka så att det inte ligger i en position som lägger tryck på nerverna.
De är dock inte billiga och vill ju undvika en sådan kostnad tills jag känner att jag verkligen inte hittar något som hjälper längre.
Sedan får jag ju känna av min kropp med, då man ofta försöker med allt tills man mer eller mindre viker sig i smärtor. Detta är allvarliga saker och kommer inte låta saker gå så pass långt utan ringer Arbetsterapeuten om det inte hjälper med lindningen.
 
På jobbet igår så skulle jag öppna en burk med oliver till salladsbuffén och smärtan bara sköt upp i hela vänstra underarmen. trevligt...
Fick leka högerhänt en bra tid efter det.
 
Börjar jobba om 1,5 timme så ska göra mig en kopp té och sätta igång lite mysig musik.
Varva ner lite innan jobbet.
 
Har ni några roliga planer inför helgen?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr Hej Finisar!

Namn: Jenny
Född: 26 Nov 1985
Bor: Ronneby (men är smålänning <3)
Djur:
Grace (Juni 2010)
Chili (Juni 2011)
Legolas (Mars 2017)
Intressen: Musik, Konserter, Filmer/TVserier, Resa.
Annat småttogott: Föredetta köksbiträde som börjat jobba som Personlig Assistent i Maj 2018. Drömmen om att flytta till England är fortfarande aktuell men vägen dit har bara får lite kurvor och svängar. Vi tar oss dit snart nog. Just nu stormtrivs jag på mitt jobb, så drömmen ligger tillfälligt på hyllan och samlar damm!
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!